poniedziałek, 20 kwietnia 2015

Ser podpuszczkowy długo dojrzewający





  Z niewielkim opóźnieniem, bo jeszcze koszyczek w tle, mój ser podpuszczkowy długo dojrzewający.
Miał pięknie zżółknąć, bo na zdjęciu biały. Niestety nie zdążył... :)
Zżółknie następny, mam taką nadzieję. :)

wtorek, 7 kwietnia 2015

   Gotuję sama, piszę sama, fotografuję sama... i odpowiadam na Wasze e-maile też sama!
Taka ze mnie "Zosia Samosia" :)
Piszcie śmiało na: zdrowazywnosc.blog@gmail.com

poniedziałek, 6 kwietnia 2015

Mazurek mistrza Piotra!





    Uwielbiam pałaszować pachnące czekoladą, wanilią czy aromatyczną kawą ciasta i ciasteczka, uczciwie przyznając, że nie koniecznie je piec. :)
Dlatego jestem przeszczęśliwa gdy znajdę cukiernika, który używa prawdziwego najprawdziwszego masła, jaj nie w proszku czy miód pszczeli a nie pszczelo- podobny z zawartością kilograma cukru.
To pyszne ciacho mazurkowe upiekł zdolny cukiernik z Katowic, którego wypieki można poczuć i nabyć w naszym sklepiku na Żwirki i Wigury 16.
Zapraszamy, bo ciacho na najprawdziwszych składnikach :)
Stara, rzemieślnicza robota mistrza Piotra!