poniedziałek, 18 maja 2015


Pstrąg w płatkach migdałowych i sezamie.




  Ja z córką byłyśmy tą rybką zachwycone. Panierka pysznie chrupiąca i delikatnie słodka.
Mąż przeciwnie. Jego słowa: " Rybka tak, ale nie koniecznie na słodko".
Zatem, danie jak każde inne, może mieć zwolenników i przeciwników:)
Ja z córką mówimy MNIAM:))






Przepis:
-płaty pstrąga
-pieprz
-sól
-płatki migdałowe
-sezam biały
-mąka
-jajko

  Rybkę posypujemy solą i pieprzem. Odstawiamy, żeby się "przegryzło".
Następnie moczymy pstrąga w mące i jajku (nie na odwrót) a potem w płatkach migdałowych wymieszanych z sezamem.
Wrzucamy na patelnie z z dobrze rozgrzanym olejem i gotowe.
Pysznie i szybko!

10 komentarzy:

  1. Na to jeszcze nie wpadłam! Świetna inspiracja! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Na coś takiego miałam dzis ochotę :)
    Serdecznie zapraszam na mojego bloga :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie przepadam za rybami, ale takie eksperymenta chętnie spróbuję :) Muszę zaprzęgnąć dziewczynę do garów ;]

    OdpowiedzUsuń
  4. Tak mało składników a tak przepyszne danie :-) Chyba w weekend wypróbuję to danie:-)

    OdpowiedzUsuń
  5. aż zgłodniałam :-D a jest wpół do trzeciej nad ranem :-D
    Pozdrawiam i zapraszam do siebie :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ten pstrąg wygląda bajecznie, na pewno wypróbuje tego przepisu. mniam mniam.

    OdpowiedzUsuń
  7. Interesujący przepis :) Muszę przyznać, że nigdy nie jadłem pstrąga z sezamem.

    OdpowiedzUsuń
  8. Panierka wygląda bardzo atrakcyjnie, a ciekawy jestem jak to smakuję.

    OdpowiedzUsuń
  9. No Pani wyślę kawałek, tak samemu? Myśli Pani, że ludzie ryb nie jedzą?

    OdpowiedzUsuń
  10. Wolę dużo bardziej ciasto francuskie z szynką. Uwielbiam takie połączenie słodko słone.

    OdpowiedzUsuń