poniedziałek, 15 września 2014

Pijaana kieełbasa

W sobotę, przepis przetestowałam na gościach. Posmakowało, więc zapodaję Wam na blogu.
Smakoszy piwa jest wielu, więc myślę, że nie tylko wam posmakuje kiełbaska.
Ja kupuję białą kiełbasę w Makro Cash lub w sklepiku na targu, gdzie mają pyszną kiełbasę i co ważne zawsze jakościowo jednakową. Piszę o tym, ponieważ ważne jest to, aby sam produkt był smaczny.




Składniki:
  • 1Piwko jasne (ja użyłam żubra) 
  • 2 Liście laurowe
  • 3 ziela angielskie 
  • 2 goździki 
  • Chleb razowy 4 kromki 
  • Sok z pół cytryny 
  • Kwaśna śmietana 
  • 4 szt pysznej białej kiełbaski 
  • Sól, pieprz

Podgrzewamy piwko w garnku, dodając przyprawy (oprócz soli i pieprzu). Gdy piwo wrze wkładamy kiełbaskę i gotujemy +/- 10 min. Na patelni szklimy poszatkowaną cebulkę i wrzucamy do piwka z kiełbaską razem z pokruszonym chlebem razowym. Wyciągamy kiełbasę na talerz. Odczekujemy, aż sos troszkę ostygnie i miksujemy. Dodajemy sól, pieprz, cytrynkę do smaku oraz śmietanę. Do chłodnego sosu wkładamy kiełbaskę i czekamy na gości Czas Was goni, to polecam ten przepis!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz